Tíz perc alatt fitten

A sport túl megerőltető…. Ezt gondolod te is és a gyerekeknek sem nagyon fűlik hozzá s foga? Pedig a sport másmilyen is tud lenni: játékos, egyszerű, örömteli, szinte észrevétlenül belecsempészhetjük a mindennapjainkba. Hogyan? Mi adunk tippeket, tőletek pedig csak egy kis lelkesedést várunk!

Szóval, Top 5 mozgásforma, amelyik fitten tart nap mint nap:

1. Bicajozás

Szeretitek a frissen illatozó zsemlét reggelire? Akkor pattanjatok két kerékre a gyerekekkel, tekerjetek el a pékségbe, és máris sportoltatok egyet. Figyelem! A védősisakot ne felejtsétek!

2. Futás

“Anya/apa, futunk versenyt?” “Jaj, ne, már megint?!”- gondolod magadban… Pedig inkább örülj a gyerek tettvágyának, szedd össze magad, és meglátod, egy kis mozgás mindegyikőtöknek jót tesz

3. Fogmosás

Hogy a fogmosás is lehet mozgás? Hát, ha közben az ember a  fürdőkád szélén ücsörög, akkor nem… De ha közben egy kis gimnasztikát végzünk, akkor igen! Nem kell nagy dolgokra gondolni: csak álljunk lábujjhegyre, szorítsuk össze az izmainkat, majd engedjük ki, és ismételjük ezt többször. Vagy váltakozva álljunk lábujjhegyre és sarokra – így lesz az unalmas fogmosásból mini fitnesz program.

4. Tánc

…még akkor is, ha a gyerekünk még nincs disco-életkorban. A legjobb, ha a kedvenc zenéjére táncoltok, ugrabugráltok egyet közösen, egy kis lazulás a nappaliban pedig nemcsak fitnesz, hanem közös élmény is. Fogadjunk, hogy egy ilyen “táncest” után a lurkók követelni fogják a következő zenés-táncos mulatságot. Na, akkor szabad egy táncra? :-)

5. Játékkonzolok

A szülők kevésbé, a gyerekek viszont annál inkább imádják a játékkonzolokat. Ahelyett, hogy letiltanánk őket ezekről, válasszunk olyan játékokat, amelyek közben mozogni kell. Így válhat egy esős vasárnap délután családi fitnesz programmá, amely ráadásul örömet is okoz. Az pedig már csak a ráadás, ha mindeközben felfedezitek, hogy a gyerkőc valamelyik sportág iránt különös érdeklődést, tehetséget mutat!

Mozgás!

(Forrás: kinderplussport.de)

Legnépszerűbb cikk

11+1 variáció fogócskára